×
Aile Hukuku Nedir?

Eskişehir Avukat Gökçe BALOĞLU, Aile Hukuku konusunda hizmet veren bir avukattır. Aile hukuku, nişanlanma, evlilik, boşanma, soybağı, evlat edinme, mal rejimleri, velayet, vesayet, nafakalar gibi konuları kapsamaktadır. Aile hukuku davalarında müvekkillerine danışmanlık ve rehberlik hizmeti veren avukatlar, Türk Medeni Kanunu ve Hukuk Muhakemesi Kanunu'ndan faydalanmaktadır. Eskişehir Aile hukuku davaları ise Aile Mahkemelerinde açılmaktadır.

AİLE HUKUKU

AİLE  HUKUKU NEDİR?

Eskişehir Avukat Gökçe BALOĞLU olarak büromuz, müvekkillerine; nişanlanma şartları ve hükümleri, evlilik şartları ve hükümleri, boşanma şartları ve sonuçları, soybağı, evlat edinme, mal rejimleri, velayet, vesayet, iştirak nafakası, yardım nafakası, yoksulluk nafakası da dahil olmak üzere Eskişehir aile  hukuku konusuna giren hususların  tümünde Eskişehir Avukat olarak; Eskişehir Aile Hukuku konusunda Eskişehir Aile Avukatı olarak hizmet vermekteyiz.

Aile kurumu günümüzde toplumun en önemli yapıtaşıdır. Yalnızca dar anlamda anne, baba ve çocuklardan oluşan aile değil, geniş anlamda diğer akraba ve kayın hısımları da Aile Hukukunun konusuna girmektedir. Ama ne yazık ki bu kadar temel bir kurumda sorun çıkması kaçınılmazdır. Günlük yaşamda haksız sonlandırılan nişan tazminatı, evlilik  akdinin  sonlandırılması  için  boşanma davası açılması, bu dava esnasında alınacak tedbirler (tedbir nafaklası, eşin mal kaçırmasının önlenmesi vs.), boşanma sonrası velayetin hangi ebeveynde kalacağı ve diğer ebeveynin görüşme şartları, evlilik içinde elde edilen malların akıbeti, çocuğun ve eşin nafaka hakkı, boşanma sonrası tazminat, soybağı davaları, evlat edinme gibi konulara çok sık rastlamaktayız. Bu tür olayların artmasıyla da aile hukuku konusunda uzman avukat ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır. Bu konuda mevzuata hakim avukatlar müvekkilerini doğru yönendirmekle yükümlüdür. Eskişehir Avukat ve Aile Hukuku konusunda uzman bir ekibe sahibiz.

Eskişehir Aile Avukatı

Eskişehir aile Avukatı, aile hukukunda açılacak bütün davalarda müvekkillerine hukuki yardım ve danışmanlık faaliyetleri sürdüren avukattır. Aile hukukunun alanında hizmet veren avukatın aldığı davalar çok çeşitlidir.

Aile hukuku alanında açılacak davaların birçoğu kişilerin yerleşim yeri mahkemelerinde açılmaktadır. Genel yetki kuralının aksine özel yetki kuralları da bulunmaktadır. Bunlar ilgili kanunda ayrıca düzenlenmiştir.

Eskişehir Aile Avukatı yüksek deneyimi sebebiyle sahip olduğu avantajı kullanarak süreci daha hızlı ve daha az masrafla sürdürebilmektedir. Eskişehir Aile avukatı bu avantajı mesleki formasyonuyla birleştirerek müvekkillerinin haklarını en iyi şekilde savunabilmektedir.

Eskişehir Barosuna kayıtlı Avukat Gökçe BALOĞLU’nun kurucusu olduğu BALOĞLU Hukuk Bürosu olarak Aile hukuku dahil Eskişehir hukuk, ceza ve icra alanında, hukukun tüm alanlarında destek müvekkillerine profesyonel hizmet vermektedir.

Bu nedenle sadece Eskişehir Aile avukatı demek doğru olmayacaktır.

Eskişehir Aile Avukatı

Eskişehir Aile Avukatı kan hasımlığı, kayın hısımlığı veya mahkeme kararı ile kurulan soybağı neticesinde ortaya çıkan uyuşmazlıklardan kaynaklanan davalara bakan avukattır.

Eskişehir En Aile Avukatı

Eskişehir En İyi Aile Avukatı Eskişehir Barosuna kayıtlı, Aile hukuku konusunu ilgilendiren davalarda müvekkillerine en üstün gayret ve özveriyle hizmet veren avukattır. Aile hukuku davalarında vatandaşlar, hak kayıplarının önüne geçmek için Eskişehir En İyi Aİle Avukatını bulmak için çaba sarf etmektedir. Ancak şu iyi bilinmelidir ki, en iyi avukat bile bazen davayı kaybedebilmektedir. Çünkü avukatlık sonuç vadeden bir meslek değildir. Her somut olayı kendi özelinde değerlendirmek gerekir. Eskişehir En iyi Aile Avukatı demek somut olayı doğru şekilde değerlendirip, hukuki donanımıyla sürecin kontrolünü sağlayan avukattır demek mümkündür.

Bu nedenlerden dolayı Eskişehir En İyi aile Avukatı diye bir şey demek doğru değildir.

Aile Avukatı Sorumlulukları

Aile Avukatı size şu hizmetleri verir:

<> Aile hukuku konusunda her türlü hukuksal araştırmayı yapar.

<> Aile hukuku konusunda her türlü dava takibini yapar.

<> Aile hukuku konusunda her türlü danışmanlık ve rehberlik hizmeti verir.

<> Nafaka, tazminat ve velayet hakkında her türlü işlemi yapar.

<> Aile sırlarını kesinlikle saklı tutar.

<> Evlatlık ve vesayet işlemlerini yürütür.

ESKİŞEHİR AİLE HUKUKU NEDİR ?

Eskişehir Avukat Gökçe BALOĞLU olarak Aile hukukunun kapsadığı alanları tanımlayacak olursak nişanlanma şartları ve hükümleri, evlilik şartları ve hükümleri, boşanma şartları ve sonuçları, soybağı, evlat edinme, mal rejimleri, velayet, vesayet, iştirak nafakası, yardım nafakası, yoksulluk nafakası da dahil olmak üzere Eskişehir aile  hukuku konusuna giren hususların  tümünde Eskişehir Avukat olarak; Eskişehir Aile Hukuku konusunda Eskişehir Aile Avukatı olarak hizmet vermekteyiz.

ESKİŞEHİR AİLE HUKUKUNUN ÖZELLİKLERİ

Gökçe BALOĞLU Eskişehir hukuk bürosu olarak sizlere sıraladık;

  • . Aile hukukunu ilgilendiren davalar, Devlet müdahalesinin yüksek oranda olduğu davalardır.
  • . Aile hukuku davalarında zayıfların korunması esastır.
  • . Aile hukukunu ilgilendiren davalarda temel kural eşitliktir, istisnası kusur oranına göre belirlenir.

ESKİŞEHİR AİLE HUKUKUNUN KAYNAKLARI

Aile hukuku davalarında hakim, öncelikli olarak Türk Medeni Kanunundan faydalanır. Aile hukuku davalarında yargılamanın usulüne uygun ilerleyebilmesi için de Hukuk Muhakemesi Kanunu’ndan faydalanır. Bu iki temel kanunun dışında kalan ilgili mevzuatları, yargı kararlarını, örf ve adet kurallarını da kullanabilir.

Eskişehir Aile hukuku hakkında daha detaylı bilgi almak için Eskişehir avukat Gökçe BALOĞLU makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Aile hukuku davaları Nerede Açılır?

Eskişehir Aile hukuku kapsamında olan davalar nerede açılır? Eskişehir Aile hukuku kapsamında olan davalar, istisnalar hariç Aile Mahkemelerinde açılır.

 Daha detaylı bilgi almak için Eskişehir avukat Gökçe BALOĞLU hukuki makaleler sayfamızı buradan ziyaret edebilirisiniz.

Aile Hukuku davaları Hangi Sebeplerle Açılır?

Eskişehir Aile hukuku davaları hangi sepeplerden açılır? Aile hukuku davaları geniş veya dar aile bireyleri arasında hukuki uyuşmazlık çıkması sebebiyle açılmaktadır.

Daha detaylı bilgi almak için Eskişehir avukat Gökçe BALOĞLU hukuki makaleler sayfamızı buradan ziyaret edebilirisiniz.

Avukat olarak Eskişehir’de Aile Hukuku konusunda destek ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

Eskişehir Baloğlu Hukuk & Danışmanlık ofisimiz Eskişehir Aile hukuku hakkındaki süreçler ile ilgili aklınıza takılan konularda ulaşmak ve hizmetler hakkında bilgi alabilir, bizlerle her türlü Eskişehir Aile hukuku ile ilgili soru ve sorununuzla ilgili temasa geçerek randevu talep edebilirsiniz.

Eskişehir Avukat Gökçe BALOĞLU sitemizde bulunan tüm içerikler hukuka uygun ve bilgi amaçlıdır.

Blog Kategorileri

İlgili Mesajlar

Bu internet sitesi, EYG Soft Bilişim Teknolojileri tarafından yapılmış olup yazılım ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. İşletmemiz, bu sayfa haricindeki yönlendirme işlemlerinden sorumlu değildir.